Welkom bij De Woonwolk.
Wil jij graag uitmaken van De Woonwolk en onze nieuwe toekomstige buur worden? Vul hieronder je gegevens in en ontvang een e-mail met aanvullende informatie over onze wooncoöperatie en het aanmeldproces. Na ontvangst van je motivatie neemt onze toelatingscommissie (Yoshi, Nikki, Yvo en Gabriel) contact met je op, en wie weet nodigen we je dan uit bij onze gemeenschap :)

Wie of Wat is De Woonwolk?


De Woonwolk wil in samenspraak met huidige
bewoners de reeds bestaande schoonheid en diversiteit
van Noord in zijn waarde laten. De openbare ruimtes,
die onderdeel worden van De Woonwolk op kavel 19E,
delen we met onze buurtgenoten aan de hand van de
drie pijlers van De Woonwolk: gemeenschap, duurzaamheid en kunst & cultuur
.

Als je nu instapt heb je inspraak in:


De architectuur van het gebouwDe lay-out van de appartementen vormgevenDe functie en inhoud van de gezamenlijke ruimtesWat bieden wij jou?


Woon-gemeenschap


De leukste gemeenschap waar je samen gaat leven.... lachen, huilen, liefhebben - het zal er allemaal tussen zitten!

Gezamenlijke ruimtes    


5 gezamenlijke ruimtes: 2 grote ruimtes voor dans, muziek, theater, film etc.. 3 multifunctionele gezamenlijke ruimtes.
 

AppartementenDe appartementen worden 47m2 voor normale  leden en 70 m2 voor gezinnen met kinderen. Er zijn in totaal 53 appartementen.

Leuke BurenJe krijgt minimaal 53 fantastische buren die elkaar door dik en dun steunen.

Tuin & DaktuinIn totaal willen wij ongeveer 500 m2 tuin in gebruik nemen.

VerdiepingnenHet gebouw zal 8 verdiepingen krijgen waarvan de bovenste 2 verdiepingen een daktuin vormen.
Buiksloterham, Papaverweg 141

De Buurt


De kavel ligt in het noordwestelijke deel van Buiksloterham. De komende jaren zal Buiksloterham zich verder ontwikkelen van industrieel bedrijventerrein naar circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. De programmatische en stedenbouwkundige kaders van Buiksloterham zijn vastgelegd in de Herijking van het Investeringsbesluit dat op 10 november 2020 is vastgesteld door de gemeenteraad. In Buiksloterham staan vier opgaven centraal. Deze vormen de basis voor de ontwikkelingen in Buiksloterham. Deze vier opgaven zijn verdichting, circulaire wijk, productieve wijk en ongedeelde wijk.

De kavels die beschikbaar komen liggen in het noordelijk deel van Buiksloterham dichtbij het Johan van Hasseltkanaal. Kavels 19E en F zijn onderdeel van kavel 19. Op kavel 19E en F zullen twee wooncoöperaties gerealiseerd worden met middeldure huurwoningen. Rondom het plangebied zijn en worden de komende jaren verschillende kavels ontwikkeld en zal een stevige verdichting plaatsvinden. Op kavel 19 is ook een tender uitgeschreven voor de realisatie van woningen, maatschappelijke voorzieningen, productieve bedrijfsruimtes en overige niet- woonfuncties. Ook zal op kavel 19 een school worden gerealiseerd.


Aan de buitenzijde grenst het aan een school met school-/buurtplein, aan de binnenzijde van de kavels bevindt zich een private / gezamenlijk te gebruiken buitenruimte die grenst aan de buitenruimte van Kavel 19C.
PlanningOntwerpfase


Deze fase bestaat uit drie delen: Schets ontwerp; Voorlopig ontwerp; Definitief ontwerp. We zijn tot eind 2024 druk bezig met het ontwerp van onze woning. Deze fase wordt afgesloten met een omgevingsvergunning en erfpachtovereenkomst.


Bouwfase

 
Na het afsluiten van de erfpachtovereenkomst is het eindelijk tijd om onze gemeenschap fysiek vorm te gaan geven met een gebouw! Deze fase ronden wij af tussen Q4 2025 & Q2 2026.
Wat verwachten wij van jou?

Inzet


Als lid vragen we je om je in te zetten voor de pijlers van De Woonwolk. Dit doe je door je stem te laten horen bij de ALV’s en een actieve bijdrage te leveren aan één van onze commissies.

Contributie


We vragen een contributie van 12,50 per maand. Hiermee betalen we deze website, een drankje bij de borrel en andere belangrijke zaken..

Enthousiasme


Soms kunnen de bijeenkomsten best een beetje uitlopen. Het is een langlopend traject dus zonder enthousiasme komen we er niet!

Eigen bijdrageAls lid van De Woonwolk betaal je een eigen bijdrage van €7000,- in de vorm van een borgstelling.

Geen paniek! Dit hoef je niet allemaal meteen in een keer te betalen.

Fysieke bijeenkomstenNaast de ALV’s organiseren we workshops, borrels en andere activiteiten.

Online bijeenkomstenAls je lid bent bij De Woonwolk wordt er van je verwacht dat je één keer in de maand fysiek bij de ALV aanwezig bent.
Meld je aan om lid te wordenLaat als je wil een berichtje achter